top of page
Martina SG

Jak vyrostla naše Tajemná zahrada?



Láska k barvám, hedvábí a příběhům je to, co tvoří DNA značky Silky Gang.

A jaká cesta vedla až do naší Tajemné zahrady?

Chtěli jsme vytvořit kouzelné místo, kde bude růst a vyvíjet se náš originální svět plný květin, zvířat i fantaskních postav, které si budou žít svým vlastním životem v našich unikátních vzorech.

Jako první v naší zahradě Silky Gang vyrostly záhony pivoněk. K nim se slétli motýli, hlavně ti s modrými křídly, kteří tančí nad jejich rozčepýřenými květy.

Akvarelová ilustrace od jedné z našich dvorních ilustrátorek Kateřiny Coufalové, se ukázala jako skvělá volba právě pro tuto kolekci.

Ale k tomu, abyste si naše šátky uvázali kolem krku, vedla dlouhá a náročná cesta.

Od prvních skic a hledání té správné kompozice, ladění správné barevné palety až po finální vzory, které jsme do Itálie poslali na první kontrolní tisky, uběhlo celých 10 týdnů.

Kateřina nakreslila akvarelem desítky květů a motýlů v měřítku 1 : 1, ty se pak ještě dolaďovali prokreslením detailů barevnými pastelkami. Potom přišlo na řadu skládání vzorů v počítači a tvorba finálních verzí.


Příklady několika původních skic kolekce


A pár otázek přímo autorce ilustrací v kolekci Tajemná zahrada


Kateřino, proč máš tak ráda akvarel?

S akvarelem jsem začala tvořit moje první ilustrace, je to technika, ke které se neustále vracím. Mám ráda jeho rozmanitou barevnost i vlastnosti, jak se například odlišně chová na různých typech papíru. Zároveň vypadá velice efektně i po pár tazích. Mohu s ní vytvářet velmi stylizované, ale zároveň i vědecké ilustrace.


Co tě nejvíc bavilo na tvorbě nové kolekce?

Nejvíc ze všeho mě těšilo, že jsem mohla pracovat s přírodními motivy. Obzvlášť s tak nádhernými květy jako jsou pivoňky. Všechny tři šátky jsou pojaty jiným způsobem a bylo velmi zábavné zpracovávat jedno téma různými styly. Myslím, že se tak podařilo zachytit pivoňky z různých úhlů pohledu.


Co bylo nejnáročnější?

Určitě tvorba samotných pivoněk. Zachytit hloubku květu, částečnou transparentnost jednotlivých plátků a celkově správně zaznamenat i texturu lístků, tak zabralo opravdu hodně času a práce. Všechny jednotlivé prvky vzoru bylo potřeba mít také dostatečně propracované a detailní, aby na tak velkém formátu vynikly.



Asi nevíte, že v této kolekci měl být původně jen jeden šátek. Krásných elementů bylo ve finále tolik, že se v naší kolekci Tajemná zahrada – Pivoňky a motýli objevují nakonec vzory tři.

Rovněž poprvé představujeme i nové velikosti šátků. Obřím pivoňkám na béžovém podkladu náramně sluší velikost 100x100 cm. Pro milovnice menších šátků je tu další nová velikost 70x70 cm, která se hodí nejen pro vázání do košile nebo těsněji kolem krku, ale také do třeba do vlasů.

Tato kolekce si drží ještě jeden prim. Kromě unikátních vzorů je doplněna originálními verši, které exkluzivně pro značku Silky Gang napsal Jakub Chodil.

Tváří naší kampaně se stala česká Miss Klára Vavrušková, výsledné snímky jsou dílem fotografky Lucie Vysloužilové. Ta péče, kterou jsme této kolekci věnovali je vidět i tom, že jste si ji zamilovali ihned po jejím uvedení. To nás opravdu těší a už teď přemýšlíme o tom, čím vás v naší Tajemné zahradě překvapíme příště.


Vaše Martina SG






162 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page